MODERN GEOGRÁFUS ALAPÍTVÁNY

 

 

Dr. Tóth József és Dr. Aubert Antal a földrajzoktatás és kutatás támogatása, fejlesztése céljából 2003. december 12-én alapítványt hozott létre. Az alapítvány jellege nyílt, az alapítványhoz bármilyen jogi személy, társaság, vagy magánszemély csatlakozhat. Az alapítvány közérdekű célra létesített, 2005. április 8-án közhasznúvá nyilvánították.

 

 

Az alapítvány céljai:

 

  • Az általános-, közép- és felsőoktatásban a tehetséggondozás elősegítése, a tehetséges fiatalok felkutatása, képzése, folyamatos segítése az egyetemi oktatás során.

  • A geográfus hallgatók és oktatók szakmai tevékenységének támogatása (ösztöndíjak, tanulmányutak, kutatási költségek kiegészítése, nyelvtanulás segítése, stb.).

  • A földrajzoktatás és kutatás korszerűsítésének segítése (oktatáshoz szükséges anyagi eszközök, könyvek, folyóiratok, oktatási segédletek, beszerzésének támogatása, oktatási anyagok készítése, bel- és külföldi oktatók fogadása stb.).

  • Tudományos tevékenység, kutatás.

  • Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

 

 

Az alapítvány vagyonának gyarapítása, felhasználása:

 

  • Az alapítvány nyílt, ahhoz bel- és külföldi jogi- és magánszemély, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság csatlakozhat, amennyiben:

  • elfogadja, tudomásul veszi az alapítvány alapító okiratában foglaltakat,

  • az alapítvány vagyonát bármilyen módon gyarapíthatja.

  • Az alapítványi vagyont a Kuratórium kezeli. A vagyon felhasználása egyrészt pályázatok útján, az alapítványi célnak megfelelően történik.

 

 

Az alapítvány székhelye:

     Pécs, 7624 Szent István tér 17.

 

 

Az alapítvány postacíme és telefonja:

     7624 Pécs, Ifjúság u. 6. (tel.: 72/503-600 mellék: 4625)

 

 

Amennyiben támogatni kívánja Alapítványunkat, a Szigetvári Takarékszövetkezet következő számlaszámán teheti meg: 50800111-11105570. Támogatási szándékát kérjük jelezze az alábbi e-mail címen!

Adószámunk: 18324053-1-02.

Segítségét előre is köszönjük!

 

 

Az alapítvánnyal kapcsolatos kérdésekben a troand @ gamma.ttk.pte.hu e-mail címen állunk rendelkezésére.

 

 

 

 

 

Dr. Trócsányi András

kuratóriumi elnök

Dr. Jónás-Berki Mónika

kuratóriumi titkár

 

 

A lap 1024 × 768-as képernyőfelbontásra optimalizált!